Specialsök – grund Jokkmokk

Foto: Åkes Hundtjänst

 

Instruktörer: Åke Naalisvaara & Gunilla Lindbäck, Åkes Hundtjänst i Kalix.

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om dressyr och inlärning av specialsök – för tjänst eller tävling. Kursen riktar sig både till dig som är helt nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av preparatsök/specialsök/nw (oavsett doftetikett).

Moment som ingår i kursen: inlärning och utveckling av sökintresse, passiva markeringar, söksystem (detaljsök/scanning), urvalsbana, överföring till nytt preparat samt individuell problemlösning.

Antal platser: 8-10 ekipage
Pris: 2350:-/ekipage, åhörare 1000:-/person
Kursplats: Jokkmokks Brukshundklubb
Datum: 20-22/3, Fredag 18.00-22.00, Lördag 8.00-17.00, Söndag 8.00-16.00.

Åke och Gunilla har sin bakgrund med preparatsökande tjänstehundar. Åke som dressör, instruktör och hundförare åt bl a Försvarsmakten. Gunilla är utbildad instruktör inom specialsök och tillika NW-instruktör. I dagsläget jobbar Åkes Hundtjänst aktivt med egna hundar mot narkotika och arkeologisök. Åke ingår även i arbetsgruppen som just nu håller på att ta fram tävlingsreglerna för specialsök som tävlingsform inom SBK. Läs mer Åke och Gunilla på http://akeshundtjanst.n.nu

Kursen är ett samarrangemang med Jokkmokks Brukshundklubb. Anmälan till Jokkmokks BHK  info@jokkmokksbhk.se

Avgiften erläggs till Jokkmokks Brukshundklubbs bankgiro: 5920-0881, märk betalningen med namn och ”kurs” senast 15 mars för att få behålla platsen.